Hero Background Overlay

Nieuwe installatie voor CGKV de Lichtbron Stadskanaal

In 2020 heeft de kerkelijke gemeente de Lichtbron in Stadskanaal een grote renovatie van het kerkgebouw laten uitvoeren. Een onderdeel van deze renovatie was het vervangen van de complete audio, video en beeld-installatie. De zaal biedt ruimte voor ca. 440 bezoekers.

Geluid:
Belangrijk punten waren de spraakverstaanbaarheid en egale dekking van de livemuziek wat een steeds groter onderdeel vormt van de eredienst. In de kerkzaal is een lange en zeer gewaardeerde akoestiek aanwezig wat de uitdaging vergrootte.

In eerste instantie vroeg de commissie om enkel een installatie voor versterking van livemuziek en ging voor het behouden van de spraakinstallatie die al jaren in gebruik was.

Round audiovisual heeft samen met de betrokkenen een demo georganiseerd met de FBT CLA406.2A en CLA206A speakers. De commissie was snel overtuigd door de heldere spraakverstaanbaarheid van deze luidsprekers in combinatie met de prettige klank voor livemuziek versterking. De commissie heeft vervolgens besloten om het FBT systeem te gaan inzetten voor zowel spraak als livemuziek versterking.

Voor de live band is gekozen voor een Allen&Heath SQ6 mixer met 2 stageracks. Hiermee kan de gehele band gebruik maken van in-ear systemen en maakt men prettig gebruik van het gemak om de eigen mix te bedienen via een tablet of telefoon.

Video:
De kerk gebruikte al jaren een systeem voor hun livestream in SD kwaliteit. De renovatie gaf ook de mogelijkheid om het systeem te upgraden naar HD kwaliteit. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Avonic PTZ camera’s.
De bediening en switchting wordt gedaan met een Avonic PTZ controller en via VMIX software met touch bediening.

Beeld:
De kerk had de voorkeur om geen projectiescherm op de wand te hangen. Hiervoor is gekozen voor een sterke Panasonic projector die een helder beeld op de witte wand projecteert. Het zijdeel van de zaal wordt aangevuld met een 55 inch. led scherm. Verder zijn diverse schermen geplaatst bij het orgel, de preekstoel en bij de techniek.

Contact

  • Hoofdstraat 80
    9501CP, Stadskanaal
  • 085 1300 25

Social media