Bel signaleringssystemen

Scholen, hogescholen en universiteiten zullen altijd behoefte hebben aan een omroepsysteem om personeel en leerlingen te informeren.

Het audio- en omroepsysteem van een school is over het algemeen ontworpen om spraakberichten snel en efficiënt over te brengen. Dit om een bericht naar een personeelslid te sturen of om een leerling of klas zich op een bepaalde locatie te laten melden. Maar ook waarschuwings- of noodmeldingen worden via het audio- en omroepsysteem gedaan. De tijdsignalering systemen zijn vaak apart van elkaar geïnstalleerd.
Traditioneel werden audiosystemen voornamelijk gebruikt in schoolzalen en theaters voor vergaderingen en schoolproducties.
Maar de laatste jaren zijn omroepsystemen geëvolueerd tot informatieoverdracht naar vele onafhankelijke ruimtes zoals klaslokalen, vleugels, gangen, lunchruimtes, gymzaal, studentenworkshops, schoolplein of sportvelden.
Ook kunnen deze ruimtes wisselen van functie, zoals de gymzaal dat tijdelijk als examenlokaal kan worden gebruikt.
Dit vereist dan ook weer een ander tijdsignalering schema.

Méér dan ooit tevoren is er behoefte aan flexibele omroep en lestijden signaleersystemen.

Round audiovisual adviseert het MondeF streaming audio over IP systeem. Dit systeem combineert deze verschillende functies met ongekend gebruiksgemak en flexibiliteit in één systeem met een gebruiksvriendelijke touchscreen interface.

Benader ons gerust voor meer informatie en een compleet advies voor uw project.

Zones zijn vrij in te delen en te benoemen. Het is zelfs mogelijk om elk lokaal afzonderlijk aan te sturen, wanneer dit wenselijk is.
Er zijn verschillende licenties beschikbaar van 1 tot 128 zones.

Tevens kan het lestijdenrooster per ruimte/lokaal of groep van lokalen ingesteld worden waarbij de verschillende roostertijden, examentijden of ouderavondtijden kunnen worden toegepast.
Ook kan men in verschillende ruimtes het tijdsignaal aangepast laten overgaan, bijvoorbeeld vijf minuten eerder in de lerarenkamer. Ook de gelijktijdigheid van het wisselen van lokalen kan men zo beïnvloeden, om extra drukte op de gangen i.v.m. COVID-19 te vermeiden.

Neem het systeem gemakkelijk op in uw bestaande ict infrastructuur:

Eén kabel doet het allemaal. Dante kan een perfecte oplossing zijn. Dante neemt de bundels zware, dure analoge bekabeling weg en vervangt deze door goedkope, gemakkelijk verkrijgbare CAT5e-, CAT6- of glasvezelkabel – slechts één kabel per apparaat – voor een eenvoudige, lichte en economische oplossing. Honderden kanalen door één kabel. MondeF integreert media en controle voor het gehele systeem via een enkel, standaard IP-netwerk.
Aparte (bij)gebouwen kunnen moeiteloos worden toegevoegd, met 1 standaard netwerkkabel, zelfs bij grotere afstanden van gebouwen onderling.
Extra luidspreker nodig? Plug hem maar in waar je hem hebben wilt! Netwerken kunnen op elk moment uitgebreid en opnieuw geconfigureerd worden, met slechts enkele muisklikken.

De school in praktijk

De boodschappen module:

Enige mogelijkheden zoals we die zouden kunnen tegenkomen:

  • Aparte beltonen per zone zodat de bovenbouw de onderbouw elkaar zo min mogelijk tegenkomt.
  • Elke 5 minuten een gesproken corona boodschap bij de entree.
  • Met 1 druk op de knop klaar voor de examentijd.
  • Met 1 druk op de knop klaar voor de ouderavonden.
  • Een waarschuwing 5 minuten voor de lessen starten in de lerarenkamer.

Door de grafische interface is het programmeren kinderlijk eenvoudig geworden.

 

Meerdere radiokanalen beschikbaar voor bijvoorbeeld lerarenkamer of aula:

Het omroepsysteem